LAKS

 

LETZ SHOP er hjemstedet for den berømte LETZ LAKS 

 

LETZ LAKS er røget laks fremstillet efter en opskrift udviklet af Daniel Letz. LETZ LAKS er bredt anerkendt som et produkt af højeste kvalitet, og er at finde på menuen på en række af landets bedste restauranter og på spisebordet i kvalitetsbevidste hjem. Ud over laksen har vi et eksklusivt udvalg af fiskekonserves med rogn, krabbe, sardiner og ansjoser – og på bestilling skaffer vi kaviar hjem fra vores leverandør i Bruxelles.

 

LETZ KOLDTRØGET LAKS

 

LETZ LAKS fremstilles af den bedste kvalitet opdrættede laks, produceret på Færøerne. Vi bruger laks fra HiddenFjord, der scorer højt på alle kvalitetsparametre og dyrevelfærd.

 

Vores laks ligger på en vægt ml. 4-5 kg, den idelle vægt til røgning, da fedtprocenten ikke er alt for stor.

 

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

 

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

 

I starten røg jeg mine laks tæt på ildstedet, men efterhånden som min produktion skred frem, kom jeg fra det, da laksesiderne blev lidt for bitre af at hænge for tæt på ilden. For at undgå dette ryger jeg nu min laks på rist, så de får den afrundede og bløde smag som karakteriserer Letz Laks.

 

 

For at bekæmpe lakselusen, der kan være et problem i lakseproduktion, bruger de stenbiddere, der spiser lusen, i stedet for at sprøjte mod den. På denne måde søger de hele tiden at finde løsninger, som er bæredygtige og øger laksens velfærd.

 

HISTORIE

 

Daniel Letz er fransk kok fra Alsace. Som ung kok kom han til Danmark og arbejdede blandt andet på Falsled Kro og restaurant Kong Hans Kælder og opnåede som den første i Danmark en stjerne i Guide Michelin. Han ejer og driver i dag den velanskrevne restaurant Le Saint Jacques samt vin- og delikatessevirksomheden Les Produits Gourmands / LETZ SHOP. Han er modtager af en række hædersbevisninger for sit arbejde i gastronomiens tjeneste og ridder af Dannebrog.

 

I sin tid som køkkenchef på restaurant Kong Hans Kælder installerede Daniel Letz en rygeovn i køkkenet, og eksperimenterede med røgning af laks, for at finde frem til den helt rigtige kombination af råvare, krydderier og røg. Resultatet er LETZ LAKS, som Daniel Letz i dag producerer i sin virksomhed Les Produits Gourmands / LETZ SHOP.

 

 
SILD

 

Kryddersilden er marineret i salt og sukker, med krydderblandingen i 6 måneder. Karry og de marinerede sild ligger i en stærkere saltlage i 3 måneder.

 

Efter modning udblødes de i vand og ligges i vores egen marinade, udviklet af Daniel Letz. Marinaden er ikke, som andre, fyldt med citronsyre og salt. Men derimod lavet så silden bliver gennemmodnet, blød og bidefast.  

 

Et produkt vi er stolte af at kunne præsentere i vores sortiment.