Varer i kurven

Laksebanner-Artikeli.png
Få nye idéer til servering

RØGET LAKS I FORÅRSKULDEN

BANNER_Sturia
Kaviar fra Aquitaine regionen

BAERII & OSCIETRA KAVIAR FRA STURIA

Banner 2
FRANSKE OG DANSKE SPECIALITETER TIL PÅSKEBORDET
PÅSKEFROKOST 2024

Om Letz

ALSACE | KONG HANS | LE SAINT JACQUES | LETZ SHOP

Daniel Letz er fra Alsace i Frankrig. Han er uddannet kok og har arbejdet på en række Michelin-restauranter i Frankrig.

I 1980 blev han tilbudt job som køkkenchef på Restaurant Kong Hans Kælder i København af forretningsmanden Svend Grønlykke og forfatteren Klaus Rifbjerg, der sammen havde store planer for dansk gastronomi.

Ambitionerne blev indfriet da Kong Hans under Daniels ledelse i 1983 fik den første Michelinstjerne i Skandinavien. Blandt andet takket være Daniels signaturret: ”Hummer Tiger Lee”, der har fået anmelderne til at kalde ham for ’fusionskøkkenets københavnske stamfader’. Også hans nyfortolkning af den nordiske klassiker: røget laks, der i Daniels Impérial-version, saltes med fransk havsalt, krydres med eksotiske krydderier og koldrøges med en særlig savsmuldsblanding bidrog hertil.

Efter 16 år på restauranten i Vingårdsstræde startede han i 1995 sin egen restaurant, Le Saint Jacques på Sankt Jakobs Plads på Østerbro i København. Her har man siden kunnet spise klassisk fransk brasseriemad til overkommelige priser.

Sideløbende med at Daniel drev Le Saint Jacques, etablerede han import- og engrosvirksomheden Les Produits Gourmands de Daniel Letz, med det formål at importere og distribuere delikatesser og vine til sin egen og andre danske restauranter, såvel som et voksende publikum af kvalitetsbevidste kunder.

Sidste skud på stammen er vin- og delikatessebutikken Letz Shop på den anden side af Sankt Jakobs Plads, der sidenhen har fået en søsterforretning på Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Letz Shop Østerbro er det vi kalder hovedkontoret, og er derfra vi modtager og videredistribuerer varer til vores engroskunder og vores forretning på Letz Shop Frederiksberg. Varesortimentet består stort set af egen produktion eller egen import: Vine, oste, charcuterie, brød og selvfølgelig Daniels egen røgede laks Impérial, som senere har fået navnet ‘Letz Laks’.

Letz Shop Frederiksberg er en lille institution på Gammel Kongevej, hvor man mærker den franske kultur og tradition i rå form. Lionel og Noel gør deres for at give kunder den bedste vejledning omkring alle specialiteterne, og specielt den store ostemontre er vel besøgt.

 

 

 


Fra Kong Hans Tiden

Daniel med Sven og Lene Grønlykke ved Kong Hans Kælders 10 års jubilæum

 

 

 

 

 

 

 

 

Kongeligt Besøg

Tre store repræsentanter af den franske gastronomi i Danmark på  kongeligt besøg.

Fra venstre : Daniel Letz, Hans Kongelige Højhed Prins Henrik,
Michel Michaud og Jean-Louis Lieffroy.